Mozilla Firefox 6

Door op , 14790x bekeken

Er is een nieuwere versie beschikbaar van deze download.

Vanaf vandaag is Mozilla Firefox 6 te downloaden. Mozilla richt zich met zijn Firefox-browser op een goede gebruikerservaring, prestaties, veiligheid en aanpasbaarheid. De browser van Mozilla heeft daardoor de afgelopen jaren een redelijk marktaandeel weten te veroveren op de browsermarkt, veelal ten koste van Internet Explorer.

Firefox is ook ongekend populair onder webontwikkelaars omdat deze browser allerlei extra's en add-ons kent die het ontwikkelen voor het web makkelijker maken. Firefox' grootste concurrent is wel aan het veranderen, waar dit eerst Internet Explorer was, lijkt dit nu Googles webbrowser Chrome te zijn geworden. Chrome wist in zeer korte tijd enorm veel marktaandeel te winnen, ook voornamelijk ten koste van Internet Explorer, maar ook deels ten koste van Firefox.

Mozilla heeft het updatevoorbeeld van Chrome inmiddels ook overgenomen. Van beide browsers verschijnen met grote regelmaat nieuwe versies. Elke 6 tot 8 weken verschijnt er een nieuwe Firefox-versie met nieuwe mogelijkheden en ondersteuning voor nieuwe webstandaarden.

Changelog:

Te lang om te publiceren zie de website van Mozilla.