FAQ - Techzine

Techzine » Faq

Frontpage-FAQ


Inhoudsopgave


Algemeen

Wat is Techzine?
Techzine is een communitywebsite met artikelen bedoeld voor ICT-professionals en –liefhebbers. Techzine richt zich vooral op de beginnende computergebruiker. Dagelijks wordt er op de frontpage nieuws en downloads geplaatst, frequent komen we met reviews, tutorials en tweaks. Daarnaast is er nog een forum waar leden vragen kunnen stellen en kunnen discussiëren over uiteenlopende onderwerpen.

Wie werkt er allemaal voor Techzine?
Een uitgebreide redactie is actief op Techzine, check voor de complete lijst de About Us-pagina.

Hoe neem ik contact op met Techzine?
Als je specifiek met één moderator contact zoekt, ga dan naar de About Us-pagina en zoek de moderator die je wilt spreken. Bij elke moderator is de mogelijkheid gegeven om een e-mailbericht of privébericht te sturen. Ben je lid van Techzine, dan geniet de optie om een privébericht te sturen, de voorkeur.
Wil je contact opnemen met Techzine in het algemeen, dan kun je een e-mail sturen naar

Er werkt iets niet!
Maak daarvoor een bugmelding aan in Mantis of op Techzine Support en Feedback.

Hoeveel bezoekers heeft Techzine eigenlijk?
Techzine heeft per maand 300.000 tot 350.000 unieke bezoekers.

Huh, Techzine? Heette dat vroeger niet Tweakzone?
Ja, dat klopt. Techzine heette tot 2005 Tweakzone en werd tot die tijd ook geleid door Godius (de oprichter van Tweakzone). Tweakzone was bedoeld als alternatief voor het nog altijd grote Tweakers.net, maar dan meer voor de beginnende gebruiker en kleinschaliger en gezelliger. Sinds 2005 is Tweakzone echter veranderd in Techzine. Overigens is Techzine (of Tweakzone) sinds 5 oktober 2003 in het bezit van Dolphin IS.

Ik wil meehelpen aan Techzine
Erg mooi! We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Stuur een motivatie, eventuele cv (we zijn benieuwd naar je ervaring binnen de ICT en naar je kundigheid in de Nederlandse taal), je gebruikersnaam en andere dingen die je nog kwijt wilt (zoals op welke sectie zou je graag aan de slag willen) naar

Merk op dat er alleen voor nieuwsberichten betaald wordt, maar iedereen krijgt de mogelijkheid, mits goedgekeurd door de redactie van Techzine, om ook deze content te schrijven. Voor overig werk zijn vrijwilligers actief.

Hoe werkt Techzine?
Nieuws, reviews, tweaks, downloads en tutorials worden voornamelijk door een vrijwillige redactie verzorgd. Er zijn weliswaar ook mensen op kantoor actief voor Techzine. Zij werken vooral aan de nieuwssectie en de development en bekendheid van de website.

Nieuws, downloads en reviews

Hoe krijgen jullie je nieuws binnen?
We gaan alle relevante IT-websites af en lezen daar het belangrijkste nieuws. Dit herschrijven we, eventueel met uitbreidingen of aanpassingen, en plaatsen het op de site. Daarnaast houden we natuurlijk ook persberichten van bedrijven in de gaten om het laatste nieuws te bieden.

Er is vandaag weinig nieuws. Hoe kan dat?
Techzine werkt niet met een professionele nieuwsredactie. Er zijn weliswaar redacteurs aanwezig op het kantoor die nieuws schrijven, maar dit zijn er maar een beperkt aantal. Daarnaast kan het voorkomen dat redacteurs afwezig zijn, het een feestdag is of dat ze met een ander project voor Techzine bezig zijn.

Er staat een fout in een artikel. Hoe meld ik dit?
Is dat het geval, dan vragen we je de optie Fout rapporteren te gebruiken naast de titel van elk bericht. Hier kun je invullen wat er fout is. Het report verschijnt dan in het Techzine Administration Panel waarna het afgehandeld zal worden door een redacteur. Zodra het is afgehandeld, word je hiervan op de hoogte gesteld. Merk op dat de optie Fout rapporteren alleen beschikbaar is voor leden.

Een artikel dat is geplaatst, is oud
Dit kan helaas gebeuren, maar soms is de nieuwswaarde toch voldoende groot en vindt de redactie het nodig om dit te publiceren. Om zekerheid te krijgen, vragen we je op Fout rapporteren te klikken naast de titel van het bericht om de redactie je bezwaren te melden.

Ik heb een tip voor nieuws/software/iets anders, waar kan ik terecht?
Je kunt artikelen insturen via deze link. Dat zou zich allemaal vanzelf moeten wijzen.

Eenmaal ingestuurd, komt de submit terecht in de Ingezonden-afdeling van het Techzine Administration Panel. Hier wacht de tip tot verdere verwerking van een redacteur. De redactie van Techzine dankt je alvast voor je hulp!

Wat is die draaiende balk met plaatjes die ik op alle pagina's behalve de frontpage zie?
Deze balk bevat plaatjes van content die speciale aandacht verdient. De bedoeling is om nieuwe gebruikers wat meer te laten 'proeven' van de site. Indien zij een plaatje zien dat hun aanspreekt, zijn ze sneller geneigd meer van de site te ontdekken.

Leden kunnen de balk uitzetten. Ga hiervoor naar myTechzine en kies voor Voorkeuren en kies dan bij Rotatie insiders de optie Uit.

Hoe werkt het puntensysteem?
Het puntensysteem staat momenteel nog altijd op non-actief. In de toekomst is het wel de bedoeling om prijzen uit te reiken voor leden met de meeste punten. Punten kunnen verdiend worden met artikeltips, uitgebreide reacties of goede forumposts of andere goede acties.

Ik zie opeens de link Extern ICT Nieuws in het menu. Wat is dat?
Omdat we werken met een vrijwillige redactie die niet altijd aanwezig is, hebben we de sectie Extern ICT Nieuws in het leven geroepen. Deze sectie wordt gevuld door een bot die het internet afzoekt naar nieuws en dit automatisch plaatst. Op deze manier zijn onze leden toch up-to-date met het laatste ICT-nieuws. Overigens plaatst de bot alleen de inleidende tekst van het artikel.

Een download heeft mijn systeem kapotgemaakt! Wat nu?
Is een download een virus, meld dit dan onmiddellijk via Fout rapporteren of laat in dat geval een reactie achter om tijdelijk in ieder geval de bezoekers te waarschuwen.

Merk op dat Techzine in geen geval verantwoordelijk is voor de aangeboden downloads. Wij hebben geen controle over de aangeboden software en stellen gebruikers slechts op de hoogte van nieuwe updates via een downloadlink. Daarnaast is het onmogelijk om alle software te controleren. We proberen het zo goed mogelijk op te volgen, maar soms kan het mislopen. Zorg dan ook dat je een virusscanner hebt geïnstalleerd en scan het bestand. Vertrouw je een aangeboden download niet, neem dan zeker contact op met de redactie.

Reageren

Mijn reactie kan ik niet terugvinden/is verwijderd/is aangepast?
Indien je reactie niet voldoet aan de reactierichtlijnen voor Techzine, kan het zijn dat je reactie wordt aangepast of wordt verwijderd. Ben je het hier niet mee eens, neem dan contact op met een redacteur of administrator.

Reactierichtlijnen
Techzine is verantwoordelijk voor reacties die op de site verschijnen en stelt daarom bepaalde eisen aan de reacties. Worden deze richtlijnen niet nageleefd, dan kunnen reacties worden aangepast of worden verwijderd. De volgende reacties worden sowieso aangepast of verwijderd:
 • Reacties met commentaar op spelling of grammatica: hiervoor is de functie Fout rapporteren bedoeld (bovenaan elk artikel)
 • Reacties waarin interpunctie of enige vorm van Standaardnederlands ontbreekt
 • Reacties met daarin sociaal ongepast gedrag (flamen, racistische opmerkingen, etc.)
 • Reacties waarin wordt verwezen of waarin wordt gevraagd naar illegale content (warez)
 • Reacties met overmatig gebruik van smiley's
 • Reacties geschreven in hoofdletters of reacties waarin misbruik wordt gemaakt van de BB-codes
 • Reacties die kunnen worden aangezien als spam

Merk op dat de redactie zich het recht voorhoudt om reacties te verwijderen of aan te passen, ook als deze voldoen aan de reactierichtlijnen. Merk ook op dat Techzine natuurlijk bedoeld is als onafhankelijk nieuwsplatform en het liefst zoveel mogelijk meningen op de site ziet verschijnen.

Wanneer word je van de site verbannen?
Dat gebeurt in de volgende gevallen, namelijk als de bezoeker of het lid
 • zich (meerdere malen) niet houdt aan de reactierichtlijnen;
 • advertenties blokkeert;
 • misbruik maakt van het forum, myTechzine of andere Techzine-secties;
 • zich sociaal ongepast gedraagt.


Daarnaast is het mogelijk dat tijdelijke bans opgelegd worden, evenals permanente IP- of userbans.

Waarom kan ik niet reageren op een artikel?
De redactie heeft de mogelijkheid om de reactiemogelijkheid per artikel uit te schakelen. Dit kan gebeuren omdat de reacties op een artikel zodanig uit de hand lopen dat de redactie het niet langer nodig acht om de reactiemogelijkheid nog open te laten staan

Waarom verschijnt mijn reactie niet direct op de site?
Ook heeft de redactie de mogelijkheid om reacties eerst te modereren voordat ze op de site komen. Dit houdt in dat per reactie wordt bekeken of deze wel of niet op de site verschijnt. Daarnaast is het mogelijk om tijdens deze zogenaamde reactiequeue reacties al direct een -1 te geven, nog voordat users de reactie hebben beoordeeld, dit in tegenstelling tot de +1 waar elke reactie standaard mee op de site verschijnt. Hierdoor wordt de reactie onzichtbaar gemaakt en kunnen alleen gebruikers zonder reactiefilter de reactie zien.

Leden en myTechzine

Waarom zou ik me registreren op Techzine?
Als je je registreert op Techzine, kun je voortaan met een vaste username op de site reageren. Daarnaast krijg je 10 MB aan opslag voor foto's, kun je meedoen op het forum en krijg je je eigen profiel op de site, waarin je een biografie op kunt stellen, kunt linken naar al je sociale netwerken en meer. Ten slotte heb je de mogelijkheid om je systeemspecificaties van je 1337-bak te delen via de afdeling Systeemspecificaties.

Wat is myTechzine?
myTechzine is de sectie van Techzine waar je alles met betrekking tot je profiel en activiteit kunt regelen. Hier kun je onder meer je wachtwoord wijzigen, contactgegevens aanpassen en een biografie opstellen. Daarnaast heb je via myTechzine ook toegang tot je 250 privéberichten en je gallery.

Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen, hoe doe ik dat?
Ga hiervoor naar myTechzine en klik op Profiel. In het lijstje dat dan verschijnt onder Profiel staat Beëindigen. Vul je wachtwoord in en de checkbox om het beëindigen te bevestigen.

Let op: na verwijdering wordt je profiel onzichtbaar gemaakt. Je posts blijven wel staan en achter je gebruikersnaam komt NA1 te staan. Posts worden niet verwijderd. Indien we die gaan verwijderen, hebben archiefbezoekers niets meer aan de topics, omdat reacties dan ontbreken en dat willen we graag voorkomen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten! Help!
Geen zorgen. Klik op Wachtwoord? rechts bovenaan de site om je wachtwoord toegestuurd te krijgen.

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten
Ook geen probleem. Ga naar Wachtwoord? rechts bovenaan de site om je gebruikersnaam toegestuurd te krijgen.

Mijn profiel is gewijzigd, maar ik sta niet bij Laatst bijgewerkte profielen op de frontpage. Hoe kan dat?
Om in dat lijstje te verschijnen, moet je een plaatje hebben op je profiel. Je kunt dit toevoegen door naar myTechzine te gaan (rechtsboven naast je avatar) en te kiezen voor Foto en Video onder Profiel. Op die pagina staat een formulier waar je een foto kunt uploaden.

Mijn profiel is zomaar veranderd. Hoe zit dat?
Het kan zijn dat een moderator heeft besloten je profiel te veranderen. Dit gebeurt indien misbruik wordt gemaakt van de profielmogelijkheid, indien bijvoorbeeld er bijvoorbeeld ongepaste dingen op worden vermeld, als er sprake is van spam of als er op enige andere vorm misbruik van wordt gemaakt volgens een moderator. Indien je niet op de hoogte bent van de precieze reden waarom je profiel veranderd is, stuur dan een privébericht naar een administrator.

Forum

Voor vragen over het forum, zie Huisregels.