2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Asus en Acer hebben op de Computex in Taiwan beiden laptops laten zien met een HD-DVD speler. Acer valt daarin het meeste op, het bedrijf heeft een laptop met een 20,1 inch scherm aan haar assortiment toegevoegd.

Als eerste fabrikant Asus die met twee nieuwe laptops op de beurs stond. Beide laptops zijn gebaseerd op Intels Centrino Duo platform en kunnen naar keuze uitgerust worden met een Core Duo processor. Intel levert ook de chipset en de Wi-Fi adapter, maar er is ook Bluetooth 2.0 aanwezig.

ATI levert de grafische chip, in dit geval een Mobility Radeon X1600 met 256MB GDDR3 geheugen. Voor het intern geheugen kan er tot 2GB aan DDR2 SDRAM gekozen worden. Harde schijven voor de laptops lopen van 80GB tot 120GB.
Zoals gezegd zijn beide laptops ook voorzien van een HD-DVD speler en om het digitale signaal over te zetten naar een ander HD apparaat is een HDMI poort voorzien. Prijzen van de laptops, de W1J en W2J genaamd, zijn nog niet bekend.

Acer liet op haar stand ook een HD DVD laptop zien, maar die optie was niet het meest opvallende aan het apparaat. De Aspire 9800 is namelijk voorzien van een 20,1 inch scherm. Acer vermeldde geen afmetingen en gewicht, maar het apparaat zal naar verwachting flink wat wegen, gezien het feit dat het scherm en het hardwaregedeelte net zo dik zijn.

NVIDIA levert hier de grafische kaart, te weten een GeForce Go 7600 met 256MB dedicated geheugen. De machine heeft geen HDMI poort, maar wel een DVI-D poort. Verder zijn er twee tv-tuners aanwezig, een digitale en een analoge.
Intel levert ook hier de processor, wederom een Core Duo model. Uiteraard is de laptop ook voorzien van Wi-Fi en Bluetooth 2.0 mogelijkheden en zijn er USB en FireWire poorten. Het geheel wordt gecomplementeerd door een geheugenkaartlezer en een 1,3 megapixel webcam boven het scherm.

Acer zal naast de gigantische 9800 met de 9110, 9510 en 5670 ook nog kleinere HD DVD laptops op de markt gaan brengen. Ook hier zijn nog geen prijzen bekend.

TrustedReviews heeft reeds een review gemaakt over de Aspire 9800, deze review is te vinden in onze externe reviewssectie.