1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens onderzoeksbureau Telecompaper, wordt het bellen via het internet steeds meer gebruikt. In het eerste kwartaal van 2006 zijn er in Nederland meer VoIP-service abonnementen afgesloten, het aantal is gestegen naar 853.000 gebruikers. In het laatste kwartaal van 2005 waren dat er nog maar 647.000.

Door het onderzoek is ook te concluderen dat het aantal mensen dat nog een ‘normale’ telefoon heeft steeds minder wordt. Alleen al het afgelopen jaar hebben zo’n 640.000 huishoudens hun ‘normale’ telefoon de deur uit gedaan. Dit omdat zij al een mobiele telefoon hebben of een VoIP verbinding hebben.

Nu zou je denken dat het niet zo goed zou gaan met KPN omdat zoveel mensen overstappen naar een VoIP abonnement. Toch is het tegenovergestelde waar, KPN weet namelijk al deze mensen toch nog te behouden. Zij hadden aan het einde van april al zo’n 100.000 VoIP-abonnees.

In de komende jaren zal KPN flink moeten gaan investeren in de tak van telefoneren via het internet en de snellere versie van het huidige ADSL-netwerk, Dit is al aardig onderweg met het zogenaamde ADSL2.