1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het ziet ernaar uit dat er zich een herhaling voordoet bij Sony´s reclamebeleid. Eerder kon je op Techzine lezen dat de Nederlandse reclame voor de witte Playstation portable op veel kritiek kon rekenen. Sony heeft de reclame nu stopgezet.

De reclame kreeg zeer veel kritiek te verduren, waardoor Sony uiteindelijk haar excuses heeft aangeboden en de reclame heeft stopgezet. Hetzelfde scenario deed zich voor bij het tienjarig bestaan van de Playstation. Heel wat gelovigen verafschuwden de verwijzing naar Jezus Christus. De reclame is toen weggehaald, en Sony bood haar excuses aan.

Vooral de NAACP, een organisatie die de belangen van zwarte Amerikanen verdedigt kwam fel in opstand tegen de reclame. Er was een blanke in het wit geklede vrouw te zien die een zwarte vrouw bij de kaak nam. Volgens Sony was dit om het contrast tussen zwart en wit uit te drukken. Er waren immers ook posters die het omgekeerde toonden. De druk op de schouders van Sony werd echter te groot, en men gaf de organistatie gelijk.