2min

Bigfoot Networks brengt een nieuwe soort netwerkkaart op de markt. De kaart, de Killer Network Interface Card, is een speciale kaart die erop is gericht om de CPU van de computer te ontlasten. De kaart doet dat doormiddel van zijn MaxFPS technologie. Deze kaart is dan ook op gamende klanten gericht.

Op deze netwerkkaart is naast een gigabit lan poort ook 64MB DDR geheugen en een 400 MHz processor te vinden. Deze processor zal doormiddel van de MaxFPS technologie de CPU ontlasten. De Killer Network Interface Card zal halverwege augustus 2006 in de verkoop gaan. Ondanks dat de tijd dus begint te dringen is er nog geen prijs bekendgemaakt.

De netwerk kaart is van nog meer snufjes voorzien, zoals de zogenoemde PingThrottle- en UltimatePing technieken. Deze technieken moeten ervoor zorgen dat de doorvoer van gamesdata dermate wordt geoptimaliseerd dat de ping vele male lager uitvalt dan normaal het geval is. Ook is het mogelijk dat de gebruiker van de kaart de ping zelf kan instellen.

Omdat deze Killer Network Interface Card zo goed is uitgerust met allerlei snufjes hebben de makers ook nog plaats kunnen vinden om een oud stukje gemakzucht in de kaart kunnen zetten. De al wat langer bestaande techniek GameFirst heeft zijn intrede weer kunnen maken met deze kaart. Met deze techniek wordt er voorrang gegeven aan games als het gaat om de internetverbinding. Dus als je op dat moment aan het downloaden bent dan wordt dat op een laag pitje gezet.

Voor technische specificaties kijk hier