1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is een gelukkig winnaar nu ze goed uit de anti-trust zaak zijn gestapt. Er zijn nog steeds geldeisers, zoals Sun, AOL/Times/Warner ed. Maar er is nu een totaal nieuwe, dit keer geen geldeiser maar een regelrechte bedreiging voor Microsofts Browser ‘Internet Explorer.’

Het bedrijf is erg klein en heet Eolas Technology met Mike Doyle aan het roer. Eolos heeft patenten op plugins, applets, activeX controls en dat soort technologie. Omdat Internet Explorer deze technologie gebruikt klaag Eolas Microsoft aan op het illegaal gebruik van patente technologie.

Door illegaal gebruik van technologie van Eolas door Microsoft kan het er somber in zien voor Internet Explorer. De rechter kan geld vragen voor de schade en Microsoft verbieden technologie van Eolas te gebruiken.

Als het Internet Explorer onmogelijk word gemaakt nog technologie te gebruiken van Eolas kunnen ze het wel shaken op de browsermarkt. Andere browsers die soms al beter zijn dan Internet Explorer zullen de oorlog aangaan en waarschijnlijk weggaan met een hoofdprijs. Grote deelnemers zijn de opensource Mozilla, AOL’s Netscape en het finse Opera.