1 min

Tags in dit artikel

,

Het zal je als bedrijf zijnde maar overkomen: er is per ongeluk een komma geplaatst in een contract, je wordt aangeklaagd met als gevolg dat dit je 1 miljard Canadese dollar gaat kosten. Dit komt neer op 700 miljoen euro.

Een telefoniefirma in Canada kwam dit maar al te goed te weten toen ze een contract hadden afgesloten met televisiekabelmaatschappij Rogers.

Quote:

Deze overeenkomst geldt vanaf de datum dat ze is aangegaan en wordt vanaf die datum verlengd voor een periode van vijf jaar, en daarna achtereenvolgens opnieuw voor vijfjaarsperioden, tenzij ze door een van beide partijen een jaar van te voren schriftelijk wordt opgezegd.

Omdat er een tweede komma in deze zin staat, heeft de bepaling over opzegging betrekking op de complete zin. Het slaat dus niet alleen maar op het deel wat na de eerste komma staat. Rogers komt hier echter zeer goed mee weg. Door de interpunctiefout in het contract kan het bedrijf nu het contract met telefoonmaatschappij Bell Aliant over het gebruik van haar telefoonpalen eerder afsluiten dan gepland stond. Toevallig bespaart dit Rogers 1 miljard Canadese dollar.