1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft gisteren de hoge omzetverwachtingen van analisten getemperd. Veel analisten rekenen op een flinke omzet voor 2008, vanwege de introductie van Windows Vista.

Tijdens een bijeenkomst voor analisten liet Microsoft topman Steve Ballmer weten dat analisten niet teveel omzetstijging hoeven te verwachten van Windows Vista. "Analisten zijn iets te optimistisch over de impact van Vista op de totale omzet van Microsoft tijdens dit fiscale jaar. De groei van Vista komt voornamelijk van consumenten- en opkomende markten, waar de omzet lager is. Ook moet men rekening houden met de omvang van Windows bij de berekening van de extra opbrengsten", aldus Ballmer.

Ballmer liet verder weten dat zijn bedrijf schat dat de bedrijfskosten over het boekjaar 2006/2007 uit zullen komen op 21,8 miljard dollar. Dat zou een stijging betekenen van 2,7 miljard. Microsoft verwacht wel dat de bedrijfskosten in het boekjaar 2007/2008 minder sterk zullen stijgen dan tijdens dit boekjaar.

Overigens gebruikte Ballmer de bijeenkomst ook om de kritiek over het achterblijven op Google te pareren. Volgens sommigen doet Microsoft niet genoeg om groei van het marktaandeel van Google te stoppen. Ballmer is het echter niet eens met die kritiek: "er ligt nog altijd veel werk in het verschiet, zowel op het vlak van research and development als op het vlak van verkoop en marketing. Ik raak niet gefrustreerd. Ik ben geprikkeld door de mogelijkheden voor verbetering", aldus Ballmer.