1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Steve Ballmer haalt weer uit naar de opensource gemeenschap. Hij beweert nu dat Linux niet gratis is, maar dit is niet de eerste keer dat iemand uit het Microsoft kamp dit roept.

"Er is een groep mensen die hardnekkig denkt dat Linux open en derhalve gratis is, maar laat ik u uit de droom helpen, u hebt het mis."

Nu heeft Microsoft dit al vaker geroepen, maar ze geven niet aan waar de patenschendingen plaatsvinden in Linux. Ook deze keer doet Ballmer geen uitspraak over waar Linuxgebruikers over de schreef gaan.

"Die modules mogen niet zomaar gebruikt worden, als dat toch blijft gebeuren, dan zullen we ze een vette rekening presenteren."

Ballmer koppelt ook even terug naar de deal die Microsoft eind vorig jaar met Novell sloot. Ballmer zegt dat mensen die graag een opensource platform hebben richting SuSE moeten gaan omdat daar in ieder geval zeker is dat er voor ‘Microsofts modules’ betaald is.

Ballmer: "gebruikers die naar een open source-omgeving willen, of die naast windows een open source besturingssysteem willen gebruiken, zullen we richting SuSe sturen. Dan is in ieder geval duidelijk dat de betalingen voor intellectueel eigendom zijn geregeld".