1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel gaat voorlopig nog niet migreren naar Windows Vista. CEO Paul Ottelini vertelde op de Bank of America Technology conference in San Francisco dat zijn bedrijf pas zal gaan overstappen als Microsoft het eerste Service Pack (SP1) heeft uitgebracht.

"Ik ken geen organisatie die een upgrade gaat doen voordat SP1 uit is. Intel gaat ook niet upgraden voor SP1", aldus Ottelini, die liet weten dat de upgrade naar Vista bij bedrijven vrij langzaam zal gaan. Microsoft zal daar echter geen pijn door lijden, verwacht Ottelini, bedrijven maken namelijk gebruik van commerciële licentiepakketten en schaffen Vista dus niet op dezelfde manier als consumenten aan.

Voor wat betreft de overgang van XP naar Vista bij consumenten verwacht Ottelini eenzelfde trend als toen XP op de markt kwam. In de loop van de tijd zal de vraag toenemen, omdat consumenten Vista goed vinden als ze er kennis mee maken. Hij voegde daar aan toe dat Vista dichter bij Mac OS X staat dan ooit tevoren. Het is bekend dat Ottelini een voorstander is van Mac OS X, hij speelde een grote rol in de deal tussen Apple en Intel.