1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Autofabrikant Nissan heeft eigenaren van twee van haar nieuwe sedans gewaarschuwd voor het feit dat de elektronische autosleutels gewist kunnen worden als ze te dicht bij een telefoon in de buurt komen.

De 2007 Nissan Altima en Infiniti G35 zijn voorzien van Nissans zogenaamde I-key. Met deze elektronische sleutel kunnen eigenaren hun auto openen en op afstand starten. Nissan heeft echter na wat klachten van gebruikers ontdekt dat de codes op deze sleutels gewist kunnen worden als ze te dicht bij een telefoon gehouden worden.

Het effect treedt overigens alleen op wanneer er met de telefoon getelefoneerd wordt. Als de codes eenmaal gewist zijn kan de auto niet meer geopend of gestart worden en kan de sleutel ook niet meer opnieuw geprogrammeerd worden. Nissan heeft inmiddels alle eigenaren van de betreffende modellen geïnformeerd en geadviseerd om de sleutels en telefoon minimaal 2,5cm van elkaar af te houden. Het bedrijf verwacht in de herfst een verbeterde versie van de sleutel op de markt te kunnen brengen.