1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat de rechter de website 112.nl aan de staat had toegewezen, heeft Internetondernemer Bram Heerink hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechter in Amsterdam

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland,(SIDN), wees het domein jaren gelden al toe aan Heerink, toen het SIDN nog numerieke domeinenen toewees aan particulieren.
Deze domeinen bestonden uit een willekeurige tekenreeks, gevolgd door een punt, enkele cijfers en de extensie .nl. Heerink maakte handig gebruik van dat systeem om het omstreden adres vast te leggen.

Voor het vonnis van de rechter, linkte de site door naar een site met links over de hulpdiensten. Ook stond er voor een korte tijd porno op de site, maar dat was volgens de eigenaar een vergissing.

Destijds eiste de staat dat de man de domeinnaam overdroeg, en de staat werdt vervolgens in het gelijk gesteld. Volgens de rechter had de staat een "onmiskenbaar belang om de burgers goed en snel te kunnen informeren, in het bijzonder op het gebied van hulpdiensten." Hij meende dat het voor de hand ligt dat mensen die naar www.112.nl surfen, op een overheidssite belanden.

Omdat persoonsdomeinen volgens de reglementen van de SIDN alleen in bezit kunnen zijn van particulieren, droeg de rechter Heerink op het domein over te dragen aan een "door de overheid aan te wijzen natuurlijke persoon".
Volgens de advocaat van Bram Heerink, heeft de rechter zijn uitspraak niet voldoende onderbouwd. Naar aanleiding daarvan is Heerink in hoger beroep gegaan.