1 min

Tags in dit artikel

,

Sony heeft de verkoop van high-defintion digitale radio’s aangekondigd. Dit maakt het Japanse bedrijf een van de grootste fabrikanten om een duw in de rug van deze jonge techniek te geven.

Sony verklaart dat het vanaf juli een HD-woonkamermodel en een HD-autoradio zal verkopen. Het bedrijf ziet dit naar eigen zeggen als de start van een langdurige verplichting om high-definition radioapparatuur de komende jaren op de markt te brengen.

HD-radio stelt traditionele radiostations om meerdere nieuwe digitale kanalen uit te zenden. De dienst is gratis, maar gebruikers moeten wel een nieuwe radio aanschaffen.

Radiozenders in de V.S. proberen reeds langere tijd om HD-radio te promoten. Dit wordt bemoeilijkt door andere alternatieven om digitale muziek te beluisteren, zoals Apple’s iPod en radio via de satelliet. De industrie is bereidt om honderden miljoenen dollars aan marketing uit te geven, via de HD Digital Radio Alliance.

Sony’s HD-woonkamerradio, de XDR-S3HD radio zal in juli verkrijgbaar zijn voor rond de 200 dollar, en de XT-100HD autoradio rond de 100 dollar.