1 min

Tags in dit artikel

,

MySpace heeft een eigen instant-messenger gelanceerd, de eerste lancering geschiedde in alle stilte één jaar geleden. Tot nu toe gebruiken ongeveer zeventien miljoen van de 180 miljoen leden het programma.

Ondanks dat er een hevige concurrentie heerst in de instant-messenger wereld, heeft MySpace er toch voor gekozen om het programma te lanceren. De site wil zichzelf op het gebied van integratie gaan onderscheiden van Yahoo Messenger, Windows Live Messenger, ICQ en dergelijke. Het programma moet gaan samenwerken met de website van MySpace, om zo allerlei acties te vereenvoudigen. Er is bijvoorbeeld een muziekspeler aanwezig en afbeeldingen kunnen gemakkelijk via een drag-and-drop functie gebruikt worden. MySpace werkt aan nog meer functies voor het programma, welke dat zijn is nog onbekend.

MySpace wil het niet gaan laten bij MySpaceIM, maar wil nog meer programma’s gaan lanceren om een groter netwerk uit te bouwen. Welke programma’s dat zullen worden, is ook nog onbekend. Het programma werkt alleen op Windows, en werkt dus niet op MAC of Linux. Wanneer je Firefox gebruikt, heb je ook pech. Het programma werkt alleen op Internet Explorer.