2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zoals eerder verwacht heeft Sony de prijs van haar PlayStation 3 console in Amerika met 100 dollar verlaagd. Het bericht werd vorige week nog ontkend door Sony, maar dat was blijkbaar een leugentje om eigen bestwil. Het blijft nu afwachten wat Microsoft met de prijs van haar Xbox 360 console gaat doen.

De reden van de prijsverlaging is simpel, Sony wil meer consoles verkopen, om zo meer games te verkopen. "Onze eerste verwachting is dat de verkopen minimaal gaan verdubbelen. We hebben het punt bereikt dat we de productieproblemen achter ons kunnen laten en de lagere productiekosten aan de klant kunnen doorrekenen", aldus Jack Tretton, CEO van Sony Computer Entertainment America.

De verwachting was dat Sony de prijsverlaging op de E3 beurs zou aankondigen, maar is nu dus twee dagen eerder. Analisten schatten de verkoopboost van de prijsverlaging overigens iets lager in, zo denkt analist Michael Pachter van Wedbush Morgan dat de verkopen van de PS3 met ongeveer 50 procent zullen stijgen. Belangrijker aan de prijsverlaging is volgens hem het signaal dat de productiekosten in korte tijd flink omlaag zijn gegaan.

Tegelijkertijd introduceert Sony ook een 80GB PS3 model gebundeld met het spel MotorStorm gaat verkopen voor ongeveer 600 dollar. Het bedrijf hoopt verder dat het nieuws rond de lage betrouwbaarheid van de Xbox 360 zal bijdragen aan de verkoopcijfers van de PlayStation 3. Belangrijkste aan de prijsverlaging is wat ons betreft in ieder geval dat de strijd om de consument op het gebied van consoles nu pas echt begonnen is