2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple maakt plannen voor een goedkopere versie van de iPhone die gebaseerd zal worden op de dunne iPod Nano. Dit staat in een JP Morgan rapport. Apple heeft een patentaanvraag ingediend op 5 juli, die verwijst naar een multifunctioneel apparaat met een cirkelvormig touchpad, zoals bij de Nano.

Volgens Kevin Chang, een analist bij JP Morgan, is het toevoegen van telefoonfunctionaliteiten aan de iPod Nano een goede manier om de iPhone goedkoper te maken. het apparaat zou dan rond de 300 dollar moeten kosten. De iPhone is te koop in Amerika voor $500 en $600.

"Wij denken dat de iPod Nano omgezet zal worden in een telefoon omdat het waarschijnlijk de enige manier voor Apple is om een goedkopere telefoon te lanceren, zonder de iPod Nano teveel te veranderen," zei Chang, waarbij hij ook vertelde dat de telefoon een gelimiteerde functionaliteit zou hebben. Vanwege de lagere prijs van een op de Nano gebaseerde telefoon, is het mogelijk om in 2008 30 miljoen tot 40 miljoen "iPhone Nano’s" te verkopen, volgens Chang.

Een andere analist, Gene Munster van Piper Jaffray zegt dat hij verwacht dat Apple iPods uit zal brengen die vergelijkbaar zullen zijn met de iPhone. Ze zullen bijvoorbeeld een touch-screen hebben. "Wij geloven dat de iPhone teveel onthult van hoe de iPod binnekort zal zijn," zei Munster.

Natalie Kerris, woordvoerdster van Apple ontkent beide geruchten overigens. Door de hoge prijs wordt verwacht dat Apple haar doel, tien miljoen verkochte iPhones, niet zal halen. Vooral omdat in de Verenigde Staten 85 procent van de consumenten 100 dollar of minder aan een mobieltje willen uitgeven. Als Apple haar doel haalt, dan heeft ze één procent van de wereldmarkt van mobiele telefoons in handen.