1 min

Tags in dit artikel

, ,

Epic Games heeft gisteren laten weten dat het een deal geeft gesloten met GameSpy, om de online multiplayertechniek van het IGN Entertainment direct in de Unreal Engine 3 te implementeren. Epic Games zal de techniek beschikbaar maken voor PC en PS3 games die werken op de engine, waardoor het mogelijk wordt om binnen die spelen als pc speler tegen een PS3 speler te spelen en vice versa.

"De laatste maanden hebben we een groot deel van de GameSpy technologieën in de Unreal Engine 3 geïmplementeerd en een fantastische relatie opgebouwd met Epic. We kijken ernaar uit om die relatie de komende tijd verder uit te bouwen en nieuwe technologieën specifiek voor de engine te ontwikkelen", aldus Jamie Berger, senior vice president bij IGN Entertainment.

De deal houdt in dat zowel de pc als PS3 games op basis van de Unreal Engine 3 voorzien worden van instant matchmaking diensten, instant messaging, vriendenlijsten, spelerprofielen en online statistieken. Opmerkelijk is dat Epic heeft laten weten geen interesse te hebben in Microsofts online systeem en met name het Games for Windows concept. Dit terwijl Epics topper Gears of War een enorm succes is en was op Xbox Live. Uiteraard zullen Unreal Engine 3 games moeten voldoen aan de eisen die Microsoft stelt aan Xbox 360 games, maar het is duidelijk dat Epic op het gebied van cross-platform gaming kiest voor de pc en de PS3.