1 min

Tags in dit artikel

Softwarebedrijf Adobe heeft het bedrijf Virtual Ubiquity overgenomen. Daarnaast is het bedrijf vandaag tevens een online uitwisselingsdienst met de naam ‘Adobe Share’ gestart.

De overname van Virtual Ubiquity betekent dat de op Adobe AIR gebaseerde, online tekstverwerker BuzzWord nu in handen komt van Adobe. Adobe wil Buzzword verder ontwikkelen en uiteindelijk integreren binnen de reeds bestaande online diensten voor het maken en delen van documenten zoals de online pdf-dienst en het Adobe Document Center.

Het programma BuzzWord is een online tekstverwerker gebaseerd op Adobe Flex en Flash-techniek. Gebruikers kunnen met BuzzWord zowel online als offline werken. Sterk punt van Buzzword is dat verschillende mensen gelijktijdig op verschillende plaatsen aan een document kunnen werken. Op dit moment biedt BuzzWord ondersteuning voor rtf en Microsoft Word-bestanden. Adobe wil hier graag de open formaten zoals pdf en het open document format (odf) aan toe voegen.

De vandaag van start gegane bètadienst Adobe Share stelt gebruikers in staat om documenten online te delen. Het is de bedoeling van Adobe om met de nieuwe dienst te concurreren met Google Docs en andere aanbieders van dergelijke online webdiensten. Daarom levert Adobe evenals Google dat doet een set applicaties waarmee andere softwareontwikkelaars hun producten kunnen laten samenwerken met Adobe-Share.