1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

NBC heeft haar account op de populaire videosite YouTube gesloten en zal al haar video’s verwijderen. Deze stap van NBC heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat NBC een eigen videosite gaat beginnen.

NBC heeft eerder dit jaar een samenwerkingsverband met News Corp aangekondigd. De nieuwe site die hieruit voortvloeit zal Hulu gaan heten. Het besluit van NBC maakt het makkelijker voor leveranciers van video’s om de winst te regelen die voortvloeit uit advertenties.

"Onze relatie met NBC was een succesverhaal en we hopen dat NBC beslist om meer video’s op YouTube te plaatsen," aldus een vertegenwoordiger van YouTube.

Verschillende (commerciële) leveranciers van video’s zijn niet blij met de komst van sites als YouTube. Echter besloten sommige bedrijven zoals NBC het anders aan te pakken door eigen accounts op de site te maken en het medium te gebruiken als promotiemiddel voor eigen video’s. CBS is het enige grote kanaal dat nog actief een YouTube-marketingstrategie volgt.

Hulu wordt echter ook niet met open armen ontvangen. Een andere mediasite, Lulu, heeft een aanklacht ingediend tegen NBC en News Corp. Lulu claimt dat de naam teveel verward, gezien de vrijwel gelijke inhoud van beide sites.