2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gameontwikkelaar Crytek, hardwarefabrikant Nvidia en Microsoft hebben hun mening gegeven over het nieuwe DirectX protocol. Deze mening is niet echt positief voor DirectX 10.1.

Er is aan Kevin Unangst, senior directeur Games bij Microsoft, gevraagd wat actieve gamers beter kunnen doen, of een videokaart met DirectX 10.0 kopen, of wachten op ATI en Nvidia met een videokaart waar DirectX 10.1 al op zit. Hij antwoorde "DX 10.1 is een kleine update die in de nabije toekomst geen invloed zal hebben op games of gamers." De update zal gelijk komen met het eerste Service Pack voor Windows Vista.

De directeur van Crytek, Cevat Yerli, heeft ook zijn mening hierover uitgesproken, "We zijn er trots op dat we altijd de eerste zijn die belangrijke nieuwe technologieën toepassen die onze games kunnen verbeteren. Men zou dus verwachten dat we onmiddellijk DX 10.1 gaan gebruiken. Maar we hebben er naar gekeken en er zit niets belangrijks in waarom we het zouden moeten gebruiken. We hebben dus geen plannen om het te gebruiken, zelf niet in de toekomst."

Nvidia geeft hierover ook nog haar mening, "Een kleine verbetering van DirectX 10 die een aantal optionele functies verplicht maakt." Nvidia komt pas met nieuwe videokaarten waar DirectX 10.1 opzit, wanneer het nieuwe service pack is gelanceerd.

De ATI Radeon HD 3850 en HD 3870 zijn tijdens de komende feestdagen de meest gewilde kaarten die er zijn. De HD 3800-serie is een 55 nm ‘optical shrink’ van de 80 nm R600 architectuur. Op deze kaarten is al wel DirectX 10.1 toegevoegd.