2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sony heeft op de Consumer Electronics Show bekend gemaakt dat ze momenteel bezig zijn met een first party toetsenbord voor de PSP, tevens hebben ze meer informatie losgelaten over de release van de GPS ontvanger en camera voor de PSP.

Een woordvoerder van Sony heeft tegenover GameSpot bevestigd dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een toetsenbord voor de PSP. Het toetsenbord zal te vergelijken zijn met de toetsenborden die momenteel beschikbaar zijn voor enkele mobiele telefoons. Meer informatie of beeldmateriaal is er echter nog niet vrijgegeven. Wel liet Sony weten dat de ontwikkelingen van de PSP toetsenbord pas in de beginfase zit, op de vraag of het toetsenbord hetzelfde er uit zal gaan zien als die op de E3 van 2005 getoonde model, antwoordde Sony dat ze momenteel alle mogelijke modellen in overweging nemen. De PSP toetsenbord zal in ieder geval halverwege volgend jaar in de winkels moeten liggen.

Sony liet tevens meer informatie los over de release van de GPS ontvanger en camera voor de PSP. Beide producten zijn al lang en breed te koop in de Japanse winkels, ook in Europa ligt de camera al een tijdje in de winkels. Er was tot op heden echter nog niets bekendgemaakt over de verschijningsdatum van beide producten in Amerika. Sony heeft nu dan eindelijk iets losgelaten hierover, zowel de GPS ontvanger als de PSP camera zullen eind dit jaar in de Amerikaanse winkels moeten verschijnen. Een specifiek datum is echter nog niet genoemd. Verwacht wordt dat de GPS ontvanger rond die tijd ook in Europa te verkrijgen is.