1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

WebKit, de engine van onder andere de Safari-browser van Apple, weet met de laatste nightly een score van 95 van de 100 punten in de Acid3-test te behalen. Dit is de hoogste score tot nu toe.

De laatste officiële versie van Safari moet het nog doen met 75 punten, gevolgd door de vierde beta van Firefox 3 met 67 punten. De nightly van de vijfde beta van Firefox 3 doet het iets beter met 70 punten.

De Acid3-test is een test die bedoeld is om te zien hoe goed een browser aan de geldende webstandaarden voldoet. Hieruit blijkt dus dat de WebKit-engine bijzonder goed presteert en mogelijk de eerste zal zijn die de score van 100% weet te halen. Volgens Webkit.org is deze hogere score te danken aan de verbeteringen die het team in de DOM Level 3 core-specificaties heeft doorgevoerd.

Bij de voorgaande test onder de naam Acid2 wist Safari in 2005 als eerste de hoogste score te behalen. Het is niet duidelijk wanneer deze ingrijpende verbeteringen in de officiële Safari-browser worden geïmplementeerd.

Screenshot van Acid3 score in WebKit revisie 31231.