1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zo’n 30 procent van alle Vista-crashes werd veroorzaak door problemen met NVIDIA- drivers, zo blijkt uit een document dat Microsoft heeft vrijgegeven. Microsoft staat op de tweede plaats met 17,9 procent, ATi bekleedt de vierde plaats met 9,3 procent.

De data uit het documenten bekleden een onbekende periode in 2007 en Microsoft zal ook geen andere data vrijgeven waaruit kan blijken welke drivers precies dat hoge aantal crashes veroorzaakte. Splitst men die data per maand, dan zien we waarschijnlijk een daling van het aantal NVIDIA-crashes, gezien NVIDIA haar driverproblemen langzaam onder controle heeft gekregen.

De data geven duidelijk aan dat NVIDIA een driverprobleem had, maar daarbij moet men wel enkele kanttekeningen maken. Zo heeft NVIDIA een groter marktaandeel dan ATi, wat het logisch maakt dat meer crashes te wijten zijn aan NVIDIA-drivers dan aan ATi-drivers. Bovendien is Microsoft niet echt duidelijk met haar data: het is niet bekend of verschillende crashes van éénzelfde systeem geteld zijn als één incident of als meerdere incidenten.