1 min

Tags in dit artikel

, ,

De grootste computerfabrikant ter wereld gaat de concurrentie aan met de Asus EEE-pc. Hewlett-Packard heeft officieel de Mini-Note pc geïntroduceerd. Het apparaat, wat eerder bekend stond onder de naam HP Compaq 2133, zal binnenkort worden verscheept en zal een prijs krijgen vanaf 500 dollar.

Hewlett-Packard probeert op deze manier de gevestigde orde binnen de umpc-markt aan te vallen, waar Asus met de EEE-pc hoge ogen gooit. Ook de Sony Vaio en de MacBooks van Apple staan hoog in de verkooplijsten.

Vooral Asus is een doelwit voor HP, aangezien Apple met de MacBook in een hogere prijsklasse zich bevind. Zeker gezien het opvallende en trendy design van de Mini-Note moet dit apparaat een geduchte concurrent gaan worden van Asus en Sony, en in mindere mate Apple.

Standaard zal het apparaat worden uitgerust met een VIA C7-M-processor. Met een 8,9 inch WXGA-scherm kan een resolutie van 1280 bij 768 pixels bereikt worden.

Een Suse-besturingsysteem wordt standaard geïnstalleerd. Overigens behoort Windows XP of Vista ook tot de keuzemogelijkheden. Optioneel kan er gekozen worden voor een webcam en een 64GB SSD-schijf of een normale harddisk met een maximale grootte van 160GB. Wi-fi en USB behoren tot de connectiviteitsopties.

Laat je niet misleiden door de vanaf-prijs van 499 dollar. Een volledig geconfigureerde machine met Windows Vista kost alsnog een kleine 1200 dollar.