2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat bekend gemaakt is dat GTA IV kon zorgen voor crashende consoles heeft Take Two een officiële ‘probleemoplosser’ naar buiten gebracht. De oplossing, die overigens alleen voor de Playstation 3 werkt, is erg moeilijk af te ronden en bestaat uit 12 stappen.

Volgens Take Two komen de problemen op de PlayStation 3 door de grote installatie-bestanden die op de harde-schijf van de console worden geplaatst. De problemen op de Xbox 360 kunnen hierdoor niet opgelost worden, aangezien deze stap niet nodig is op de Xbox 360.

Sony erkende de problemen al toen servers waarop de PlayStation 3 connectie offline gingen. Het bedrijf zocht vanaf toen al naar een oplossing, Take Two heeft echter al een oplossing gepubliceerd.

Gebruikers moeten heel wat doen om de game alsnog werkend te krijgen. Zo moeten de consumenten allerlei bestanden verwijderen van de console en de PlayStation vervolgens een harde reset geven. De internetverbinding dient ook uitgeschakeld te zijn. Alle 12 stappen staan hieronder beschreven.

  1. Verwijder alle GTA IV data van de console. Ga hiervoor naar de PlayStation 3 opties en ga naar ‘Game’-tab. Vervolgens is het zaak om ‘Game Data Utility’ te selecteren en alle GTA IV-data te verwijderen.
  2. Verwijder alle saves van GTA IV. Selecteer hiervoor uit de ‘Game’-tab de optie ‘Save Data Utility’. Vervolgens zoekt men weer naar GTA IV en verwijder deze.
  3. Zorg ervoor dat er geen internetverbinding mogelijk is met de PlayStation 3.
  4. Schakel de verbindingen met het mediaboard uit.
  5. Schakel de ‘Media Server’-functie uit.
  6. Verwijder alle internet-caches die beschikbaar zijn.
  7. Zet de screensaver uit.
  8. Wanneer dit gebeurd is moet de PlayStation 3 gereset worden. Dit gebeurd door de aanknop vijf seconden ingedrukt te houden en te wachten op een ‘piep’-confirmatie. Vervolgens drukt men nog een keer de aanknop vijf seconden in.
  9. Probeer het spel opnieuw. Als het goed is wil het spel opnieuw installeren.

Als het spel gestart is dienen de volgende functies uitgeschakeld te worden.

  1. Auto-saven
  2. flicker-filter’
  3. vibratie-mogelijkheden in de controller

Een uitgebreidere Engelse beschrijving is hier te vinden.