1 min

Tags in dit artikel

,

RedPost, een ontwikkelaar van kleine digitale borden, heeft Wicker Linux, een distributie voor digitale frames, uitgebracht.

Wicker Linux is een aangepaste versie van de populaire Linux-distributie Ubuntu om te draaien als besturingssysteem van een digitaal frame of fotolijst. Wicker wordt al gebruikt in de digitale frames van RedPost, maar is nu ook verkrijgbaar voor de rest van de wereld.

Over de keuze van Ubuntu als basissysteem weet RedPost te zeggen dat het op basis van hardwareondersteuning is verkozen boven de voorloper van Wicker, een systeem dat op DamnSmallLinux draaide.

Wicker is standaard ingesteld om te booten vanaf een USB-stick en gebruikt de Firefox-browser om zijn content te laten zien. Optioneel kan Wicker ook communiceren met RedPosts Corktop-software om bijvoorbeeld playlists en schema’s te laten zien. Samen met Wicker zou je zelf een digitaal frame kunnen maken.

Veranderingen ten opzichte van Ubuntu bestaan onder andere uit:

  • Ubuntu afslanken zodat het op een 1GB USB-stick past.
  • Ubuntu vanaf USB-stick in het geheugen laden en van daaruit draaien, geen noodzaak voor een hardeschijf.
  • Configuratieproces van 5 minuten om Apache en PHP te configureren voor Wickers netwerk en andere instellingen.
  • Simpelere wifi-ondersteuning.
  • Fluxbox als windowmanager.
  • Optimalisatie van Firefox’ cache en instellingen.

Voor de toekomst staan nog wat veranderingen op stapel waaronder optimalisatie van de grafische drivers, betere netwerkondersteuning via Ubuntu’s netwerkmanager, geplande aan/uit tijd van het scherm en verbeteringen van de veiligheid.