1 min

Tags in dit artikel

, ,

Coördinators van GPL-violations.org en de Free Software Foundation Europe Freedom Task Force (FTF) hebben in Berlijn gesproken over verdere samenwerking op het gebied van naleving van de licentievoorwaarden van de GPL-licentie door derden.

De twee partijen hebben afgesproken hun samenwerking te versterken, bouwend op hun gezamenlijke werk sinds de oprichting van de FTF in oktober 2006.

De taak van GPL-violations.org zal actief bestaan uit het voeren van rechtzaken en het zoeken naar oplossingen waar overtredingen van de GPL voorkomen. De FTF zal blijven doorgaan met educatie en ondersteuning om de bekendheid van de voorwaarden van de licentie te verbeteren. Ook zal de FTF mensen ondersteunen bij het gebruik van de GPL-licentie.

Volgens Harald Welte, oprichter van GPL-violations.org, is de softwaremarkt aanzienlijk veranderd sinds hij begon met zijn project. Beide partijen bouwen nu een infrastructuur voor de lange termijn om naleving van de GPL-licentie naar voren te brengen en waar nodig af te dwingen. Een belangrijke uitkomst van de nieuwe regeling is dat GPL-violations de FTF zal helpen bij het zoeken naar een tweede fulltime werknemer. Dit zal de FTF helpen om een betere service te bieden waaronder training en consulten.