2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft zojuist de langverwachte derde update voor Mac OS X Leopard vrijgegeven. De update bevat een behoorlijk aantal van 221 bugfixes en een nieuwe functie voor Time Machine.

Gisteren en vandaag deden er al verschillende geruchten de ronde dat de 10.5.3-update zeer spoedig vrijgegeven zou gaan worden. Apple heeft vanavond de daad bij het woord gevoegd.

De update bevat bugfixes voor uiteenlopende zaken. Meest in het oog springend zijn bugfixes voor AirPort en dan in het bijzonder 802.1x-authenticatie waar ook na de tweede Leopard-update nog veel problemen mee bleven bestaan. Daarnaast zijn er ook weer flink wat bugs voor Time Machine – Leopard’s back-upsoftware – geplet.

Ook berichtten wij eerder al dat in 10.5.3 Time Machine een nieuwe functionaliteit erbij gekregen heeft. Gebruikers van bijvoorbeeld notebooks kunnen ook back-ups maken met Time Machine wanneer hun machine niet aan het stroom hangt. Voorheen was dit alleen mogelijk wanneer de notebook op het elektriciteitsnet aangesloten was.

Standaard staat deze functie echter uitgeschakeld en loopt daarmee gelijk met de huidige werking van Time Machine. De gebruiker kan de functionaliteit inschakelen in het Opties-menu van Time Machine in de Systeemvoorkeuren.

De grootte van de update is uiteenlopend en afhankelijk van het soort Mac en de gebruikte processor (Intel of PowerPC). De grootte ligt ongeveer tussen de tweehonderd en meer dan vijfhonderd megabyte, waarvan de laatste de combo-updater is met alle overige updates bijgevoegd. Onderstaande downloads zijn beschikbaar, maar het is aan te bevelen om Software-update uit te voeren.

Voor een uitgebreide toelichting op de update inclusief alle wijzigingen kan je hier terecht.