1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tony Lucky heeft statistieken over het aantal eenmalige bijdragers bekendgemaakt. Eenmalige bijdragers zijn mensen die slechts in één kernelversie veranderingen aanbrengen, daarna is niets meer van hen vernomen.

Het aantal van deze eenmalige bijdragers lijkt in de laatste kernelversies toe te nemen, in versie 2.6.11 waren er 63 eenmalige bijdragers terwijl er in versie 2.6.25 maar liefst 304 eenmalige bijdragers geregistreerd werden. Wanneer men de trend echter op grotere schaal bekijkt en de 2.6-versies vergelijkt met de 2.5-versies valt er een grote daling op te merken.

"Bij de volledige ontwikkeling van de 2.5-versies deden de top 30 meer dan 80 procent van het werk, ze doen nu ongeveer 30 procent van het werk. Het is dus veel beter aan het worden. Zolang we maar blijven doorgaan met ons hoge veranderingstempo en het enorme aantal ontwikkelaars behouden zullen we het goed blijven doen. Deze lijst betekent dus niet dat er iets fout is, alleen dat 50 procent van de bijdragers uit eenmalige bijdragers bestaat. Ik denk tevens dat dit laat zien hoe makkelijk het voor wie dan ook is om een verandering in de kernel te krijgen, niet dat we mensen aan het wegjagen zijn", zegt kernelontwikkelaar Greg KH.

De volledige statistieken, inclusief namen, zijn gepost op de mailinglist van de Linux-kernel. Een kopie van de betrokken e-mails is terug te vinden op Kerneltrap.