1 min

Tags in dit artikel

, ,

De geprivatiseerde gemeentelijke IT-afdeling van Berlijn, het "IT-Dienstleistungszentrum Berlin" (ITDZ Berlin), heeft aangekondigd om een pilot met opensourcesoftware te starten.

Het ITDZ hoopte een werkplek te kunnen realiseren waarbij opensourcesoftware en Microsoft-software samen gebruikt kan worden. Het ITDZ denkt dat dit gelukt is en heeft een pilot gestart om het geheel te testen. Het bedrijf heeft om dit te bereiken samengewerkt met Microsoft en ‘Linux Information Systems AG’.

Aangrijpingspunt van de nieuwe combinatie is dat de hoofdfunctionaliteit gelijk is aan die van een Microsoft-oplossing. Door het gebruik van Microsoft-technologieën met de Linux-distributie Ubuntu en de KDE-desktopomgeving kon dit doel behaalt worden.

Verschillende netwerkdiensten, zoals de communicatie met Windows Server en Exchange 2003, zijn bij deze oplossing optioneel via een proxy beschikbaar. Het basispakket kan zelfstandig in een ‘Active Directory’ worden opgenomen.

Conceptueel en technisch is de migratie nu geregeld. Er wordt nu een pilot gestart, wanneer deze succesvol wordt afgerond zal de opensource-werkplek aan de Berlijnse gemeente worden aangeboden.