1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Atheros, een grote producent van Wi-Fi-netwerkchips, heeft voor zijn nieuwe chips met 802.11n-ondersteuning een open source Linux-driver uitgebracht. De vrijgave van de nieuwe driver komt vlak na het nieuws dat Atheros twee belangrijke opensource-ontwikkelaars, te weten Luis Rodriguez en Jouni Malinen, in dienst heeft genomen.

De ath9k-driver is de eerste Linux-driver van Atheros die volledig open source wordt vrijgegeven. Atheros had al vrij lang Linux-drivers via het MadWifi-project maar hield de hardware-abstractielaag (HAL) altijd gesloten, de nieuwe ath9k-driver is echter volledig open source onder de ISC-licentie.

Atheros heeft verder nog aangekondigd dat het access point-ondersteuning zal toevoegen aan ath9k en dat het zal samenwerken met de community om de ath9k-driver in de Linux-kernel te integreren. Jouni Malinen zal met de community aan de slag gaan om de access point-ondersteuning te maken. Luis Rodriguez neemt ondertussen de taak op zich om de code aan de standaard in de Linux-kernel te laten voldoen.