1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google’s dienst StreetView mag alsnog doorgaan met foto’s nemen in Engeland. StreetView laat gebruikers zien hoe locaties eruit zien, door foto’s toe te voegen aan bijvoorbeeld Google Maps.

Google’s dienst werd door privacy-organisaties tegengehouden. De privacy-waakhond, the Information Commissioner’s Office, liet gisteren weten dat er geen privacy-dreigingen zijn. Google voegt verschillende effecten toe aan de foto’s om te zorgen dat de privacy niet in het geding kan komen.

"Ondanks dat in bepaalde omstandigheden er een individu uit de foto gehaald kan worden, is Google’s intentie duidelijk de omgeving te fotograferen," aldus het ICO. Doordat er tevens een vertraging in het maken en publiceren zit, is het nagaan van activiteiten onmogelijk.

De StreetView foto’s die Google genomen heeft zijn nog niet gepubliceerd. Voordat deze gepubliceerd worden wil het ICO eerst een gesprek hebben met Google, laat het ICO weten.

Google is blij met de uitspraak van ICO: "We hebben altijd gezegd StreetView niet te lanceren voordat we voldoen aan de lokale wetgeving", aldus Google’s woordvoerder. "Door middel van aanpassingen aan de foto, zoals vervaging en objecten te verwijderen willen we ervoor zorgen dat het nuttig en in de kaders van de wet blijft."