1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft besloten ook voor haar Android-platform een ‘marktplaats’ te openen. Het is feitelijk een kopie van een systeem dat Apple al langere tijd aanbiedt, de Apple App Store.

In dit systeem kunnen iPhone-bezitters gemakkelijk applicaties downloaden, deze kunnen zowel gratis als betaald zijn. Het toekomstige telefoonplatform van Google krijgt dezelfde dienst, eveneens een App Store.

De ontwikkelaars achter Google kijken de technologie af van YouTube. Zo krijgt de marktplaats, want zo moet hij genoemd worden volgens de developers, net als YouTube een feedback- en waarderingssysteem.

Wanneer Android op de markt komt moet de eerste beta van het systeem af zijn, deze moet ondersteuning hebben voor gratis applicaties. Google hoopt snel na de lancering van Android een update te kunnen leveren waarin ook betaalde applicaties een mogelijkheid wordt.

De marktplaats zal werken volgens een YouTube concept, de gebruiker moet zich eerst registreren en kan dan de applicatie uploaden. Ontwikkelaars krijgen toegang tot analytische programma’s en een dashboard, zodat er ook meerdere programma’s geupload kunnen worden en statistieken ingezien kunnen worden.

Het marktplaats idee is nog niet af, Google zal in de komende maanden meer van zich laten horen over dit idee.