2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Naar aanleiding van de aandacht die de iPhone 3G gisteravond in het TROS-programma Radar kreeg, heeft T-Mobile een speciaal e-mailadres geopend waar mensen met klachten over hun iPhone 3G terecht kunnen.

Het programma Radar kreeg in totaal 500 klachten binnen, die naar eigen zeggen voornamelijk over het bereik van de iPhone gingen. Sommige klanten hebben een slecht bereik, weer anderen helemaal niks en er is ook een groep die met wegvallende telefoongesprekken te kampen heeft.

De precieze oorzaak van de klachten is nog altijd onduidelijk. Wel hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat de antenne van het toestel in orde is. Deze presteert niet beter of slechter dan andere toestellen. Mogelijk is daarom de dekking van telecomprovider T-Mobile de boosdoener, concludeert Radar.

T-Mobile woordvoerder Bart Weijermars, aanwezig tijdens de uitzending, erkende de problemen en zei ook dat T-Mobile er alles aan wil doen om de problemen op te lossen. Hiervoor is er een speciaal e-mailadres, iphone-actie@t-mobile.nl, in het leven geroepen, waar klanten met klachten over hun iPhone terecht kunnen. Volgens Weijermans worden klanten dan binnen 48 uur teruggebeld.

Hij onderstreept daarnaast wel dat hoewel T-Mobile inmiddels meer dan 60 duizend iPhones heeft verkocht, procentueel gezien het aantal van 500 klachten dat bij de TROS is binnengekomen ‘relatief’ laag is. Radar heeft ook contact opgenomen met Apple, die heeft niet op de klachten gereageerd.

T-Mobile is daarnaast ook bezig met de verbetering van haar dekking, dit doet het bedrijf door de onlangs opgekochte masten van telecomprovider Orange in het bestaande netwerk te integreren, een tijdrovend proces wat ook eventuele problemen met zich mee kan brengen. Hiervoor waarschuwt T-Mobile dan ook haar abonnees.

De verwachting is daarnaast dat ook de aankomende 2.1 firmware-update een heleboel problemen in de software, mogelijk ook gerelateerd aan het bereik, op gaat lossen. De iPhone 2.1-firmware wordt morgenavond verwacht en zal naast de nodige bugfixes ook nieuwe functies bevatten.