2min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruikers van de mobiele versie van Startpagina.nl kunnen binnenkort hun startpagina nog meer personaliseren. De huidige versie is namelijk alweer twee jaar oud en is toe aan vernieuwing.

In de toekomst moet het mogelijk worden om gebruikers te herkennen om daarna de startpagina aan te passen aan de gebruiker. "Daarmee wordt het mogelijk om profielen aan te maken. Het zou kunnen dat je alleen de link naar Hotmail laat zien en de links naar Gmail en de mail van Yahoo weghaalt. We hebben hier nog geen harde beslissingen over genomen, dus het is nog onduidelijk wanneer we dat aan kunnen bieden. Maar zo wordt de site in ieder geval wel steeds persoonlijker." aldus Rovers, business developer mobile bij Ilse Media.

De huidige versie wordt maandelijks al door 60.000 unieke bezoekers bekeken. Deze genereren bij elkaar zo’n 500.000 pageviews. Startpagina.nl is voorzien van websites die alleen geschikt zijn om op een mobiele telefoon te bekijken. Ook is de zoekmachine geoptimaliseerd voor een mobiele gebruiker. Startpagina.nl hoopt hiermee gebruikers te trekken: "Ze willen een overzicht en vooral niet teveel zoeken. Zoeken gaat lastig en de zoekresultaten van de mobiele versie van Google zijn toch vaak gericht op de gewone websites."

De vernieuwde site kan echter bij sommige mobiele telefoons voor problemen zorgen. "Hij is ontworpen voor twee tabellen. De telefoons waar dat niet mogelijk is, zien de tabellen onder elkaar. Dan verliest het wel een beetje aan kracht, maar het is wel mogelijk."