1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens rechtenprofessor Paul Ohm zijn internetproviders de grootste bedreiging voor de privacy van de internetgebruiker. Hij waarschuwde in een interview dat veel ISP’s zich in de toekomst met surveillance gaan bezighouden en dat nu al heel wat verkeer in de gaten wordt gehouden.

Toen men als een reactie op dat interview vroeg of Google geen groter gevaar was voor onze privacy, ging de professor niet akkoord. "Je kunt je voor Google verstoppen, maar je verstoppen voor je ISP is heel moeilijk. Google mag dan veel informatie over haar gebruikers verzamelen, het kan niet monitoren wat het niet kan zien. Zodra een gebruiker een Google website verlaat, kan de zoekgigant hem of haar niet meer volgen."

"De internetprovider verliest nooit het zicht op zijn klanten. Sterker nog, de ISP ziet alles wat Googlegebruikers doen, aangezien de meeste Googlediensten geen encryptie gebruiken." Het is dan nog maar de vraag of ISP’s dan zo snel in Big Brothers zullen veranderen. Ohm: "Zelfs als dit nu nog niet het geval is, voorspel ik dat ze dit in de toekomst wel zullen doen."