2min

P-Edge Media, dat eerder al aankondigde een speciale belstatus-applicatie voor de iPhone te gaan lanceren, heeft aangegeven dat de applicatie binnen enkele weken in de App Store zal verschijnen.

De applicatie is bedoeld om Nederlandse iPhone-gebruikers, waarvan het merendeel een abonnement bij T-Mobile heeft, de beschikking te geven over de belstatus-informatie zoals deze ook op de My T-Mobile-pagina weergegeven wordt. Men kan dus zien wat het resterend aantal belminuten is en hoeveel resterende sms’jes de sms-bundel nog bevat.

Hoewel voorheen niet duidelijk was welke mogelijkheden de applicatie zal hebben, hebben de ontwikkelaars daar gisteren ook iets over bekend gemaakt. Zo geeft de applicatie ook het abonnement plus bijbehorende bundel weer en worden ook de overige kosten meegenomen in het overzicht.

Het applicatie-icoon op het hoofdscherm van een iPhone kan daarnaast ook weergeven hoeveel het resterende aantal belminuten of sms’jes bedraagt. Tevens is er de mogelijkheid voor een waarschuwingssignaal ingebouwd als de bundel voor negentig procent verbruikt is. Optioneel kan dit ook als voorwaarde voor het applicatie-icoon ingesteld worden.

De ontwikkelaars verwachten dat de applicatie binnen enkele weken beschikbaar zal komen in de App Store. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van de tijd die Apple nodig heeft om de applicatie te controleren en uiteindelijk goed te keuren. De applicatie werkt overigens ook op een iPod Touch. Voor de weergave is echter wel een My T-Mobile-account vereist. Dit kan de abonnee gratis aanmaken.