1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is van plan om aan het einde van de maand een nieuw Windows OS op de markt te brengen, onder de projectnaam ‘Windows Cloud’

Cloud is een nieuw besturingssysteem dat ontwikkelaars moet helpen bij het schrijven van applicaties bestemd voor het internet. Dit heeft Microsoft CEO Steve Ballmer gister op een conferentie in Londen gezegd.

Verder gaf Ballmer weinig details prijs want die volgen later op de uiteindelijke aankondiging tijdens de Professional Developers Conference in Los Angeles. Verder staat dit project ook los van de ontwikkeling van Windows 7, dat de opvolger moet worden van Windows Vista.

Cloud Computing is een term die vaak gebruikt wordt voor programma’s die gepresenteerd worden in een web-browser, maar draaien in een datacenter. Vooral Google en SalesForce zijn bekende leveranciers van dit soort software.

Ballmer nam ook nog even de tijd om eens uit te halen naar Google. Volgens Ballmer worden Google Docs en Spreadsheets nauwelijks gebruikt omdat gebruikers meer verwachten van een kantoorpakket. "We willen krachtigere software dan software die in de browser draait", aldus Ballmer.