1 min

Tags in dit artikel

, ,

Intel heeft een patch naar de Linux Kernel Mailing List gestuurd om het probleem met Intels e1000e-netwerkkaarten onder Linux op te lossen. De Release Candidates (RC) van Linux-kernel 2.6.27 bevatten een bug in de driver voor e1000e-netwerkchips die de chip onherstelbaar kan beschadigen.

De bug wordt veroorzaakt doordat het niet vluchtige geheugen in het EEPROM van de netwerkchip met corrupte data wordt overschreven. De patch zorgt voor een lock op de registers van dit geheugen nadat de driver is geladen. Door dit lock kan er geen corrupte data worden weggeschreven.

De patch is geen volledige oplossing en het Intel Ethernet-team is nog aan het onderzoeken waardoor de fout veroorzaakt wordt en zullen samen met de Linux-ontwikkelaars een oplossing proberen te vinden. Ze hebben nog geen permanente oplossing gevonden maar ze zijn al een stuk dichter bij de oplossing. De permanente oplossing zal toegevoegd worden aan kernel 2.6.28.

Intel zal er later ook aan werken om getroffen gebruikers te helpen met het terugbrengen van het EEPROM van hun netwerkchip naar een werkende staat. Dit kunnen ze doen via een opgeslagen image vanuit ethtool -e of vanuit een identiek systeem.