1 min

Tags in dit artikel

, ,

De GMail developers hebben een nieuwe functie gelanceerd. Het betreft Mail Goggles, welke de gebruiker eerst een paar rekensommen op laat lossen, alvorens de e-mail verzonden wordt.

GMail heeft deze functie geïntroduceerd om het aantal e-mailtjes waar mensen later spijt van hebben terug te dringen, de functie is gewoon in en uit te schakelen. Volgens de developers is de functie erop gericht om te zorgen dat mensen twee keer nadenken voordat de e-mail verzonden wordt.

De Mail Goggles komen terug in een soort pop-up-venster, de gebruiker wordt dan gevraagd 5 verschillende rekensommen op te lossen. Op die manier kan worden nagegaan, aldus Google, of je wel zeker weet of je de e-mail wilt verzenden. Een aangeschoten persoon krijgt de rekensommen immers niet in een bepaalde tijdsperiode opgelost.

Google heeft de functie standaard alleen ’s nachts in het weekend draaien, de tijd dat de functie het meest nuttig is. Men kan de Mail Goggles echter ook op andere tijdstippen programmeren in de opties.