1 min

Tags in dit artikel

,

Gisteren is er een native Linux-port uitgebracht van de demo van het Prey-spel van 3DRealms en Human Head. De uitgave van de volledige versie volgt spoedig.

De port is gemaakt door ex-werknemer van Linux games-uitgever Loki en ontwikkelaar van veel ports van spellen naar Mac OS X en Linux, Ryan Gordon. De volledigde versie van het spel is nog niet verkrijgbaar als Linux-port omdat Ryan Gordon, beter bekend als Icculus, eerst feedback van de demo wil afwachten.

Ryan Gordon is nu ook nog bezig met een port van Unreal Tournament 3 (UT3) naar Linux. De vrijgave van Prey voor Linux zet vraagtekens bij de uitgave van UT3 voor Linux omdat de port nu al een jaar op zich laat wachten terwijl voorgaande Unreal Tournament Linux-ports van Gordon direct na de Windows-versie verschenen.

De Prey-demo is verkrijgbaar vanaf de icculus-website, de volledige versie wordt spoedig aan dezelfde website toegevoegd. De demo-versie kan niet online samenspelen over het netwerk met Windows-versies van de demo, maar wel met Mac OS X-versies van de demo zolang Pure Server is uitgeschakeld. De volledige versie kan wel over het netwerk met Windows-versies spelen.