2min

Tags in dit artikel

, ,

Voor de tweede keer in drie maanden waarschuwde Microsoft dat het Windows Update bij gaat werken.

"In de komende maanden zullen we nog een infrastructuurupdate voor de Windows Update-agent (clientversie) uitrollen," vertelde een onbekende Microsoft-medewerker op het Windows Update-blog. "Deze update maakt het mogelijk om meer dan 80 updates tegelijkertijd te installeren."

Volgens een ondersteuningsdocument dat gepubliceerd werd op donderdag, lost Windows Update-agent 7.2.6001.788 een bug op die ontstaat wanneer gebruikers meer dan 80 updates proberen te installeren via Windows of Microsoft Update.

De laatste keer dat Windows Update werd bijgewerkt, was in juli. Toen verscheen een update voor het sneller vinden en installeren van updates. Vooral het scannen naar beschikbare updates verliep een stuk sneller.

De komende update en die van juli zijn echter minder omstreden dan eerdere updates omdat die sowieso geïnstalleerd zouden worden, ook als de gebruiker dit niet wenste. Microsoft verdedigde zich toen door te stellen dat deze update koste wat kost geïnstalleerd moest worden, wil de gebruiker in de toekomst nog updates kunnen ontvangen.

De enige optie om deze update niet te ontvangen is door te kiezen voor niet controleren op updates. Anders zal de update automatisch geïnstalleerd worden, ook als er is gekozen voor het niet automatisch installeren maar wel downloaden van updates of alleen een notificatie weergeven bij nieuwe updates.

De update is beschikbaar voor Windows 2000, XP, Server 2003, Vista en Server 2008 en kan als losse download via deze link binnengetrokken worden.