2min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds de recente lancering van de nieuwe Windows Live Hotmail zijn er zo’n tweeduizend klachten binnengestroomd.

In een blogpost ‘bedankt’ Microsoft terugkoppeling van bijna tweeduizend gefrustreerde Hotmail-gebruikers die klachten hebben over de nieuwe interface. Sommigen van hen zijn niet in staat om de inbox te bekijken, terwijl anderen de verzonden items niet meer kunnen bekijken.

Microsoft nam met de derde versie van Windows Live Hotmail de controversiële stap om de oude interface niet meer beschikbaar te maken en de nieuwe dus verplicht te stellen.

"Met ons nieuwe, gecombineerde platform bieden we in alle markten goede prestaties met de beste functies van beide versies in één goed ontworpen platform. Vanwege deze prestatieverbeteringen is het niet langer nodig om de klassieke versie te gebruiken," zo verdedigde Microsoft zijn beslissing.

Een Windows Live Hotmail-blogger heeft laten weten dat de problemen zo snel mogelijk opgelost zullen worden. "We lezen alle reacties en we zijn aan het werk om de belangrijkste problemen op te lossen," schreef programmabeheerder Ellie Powers gisteren op Windows Live Wire.

Microsoft raadt aan dat gebruikers het programma Windows Live Mail installeren als workaround voor het bekijken van de inbox. Echter werkt dit programma alleen op Windows XP en Vista, waardoor Linux- en Mac OS X-gebruikers in de kou staan.

Willen zij toch hun e-mail bekijken, dan is de enige oplossing om Windows Live Hotmail te benaderen via de mobiele versie bedoeld voor mobiele telefoons. "We weten dat deze opties geen permanente oplossingen zijn, maar we hopen dat ze tijdelijk helpen totdat we het probleem hebben opgelost. Bedankt voor je geduld."