1 min

Tags in dit artikel

,

Uit onderzoek van SpamFighter blijkt dat het versturen van Self-Sending spam steeds populairder wordt. Self-Sending spam is spam waarbij de afzender jijzelf bent, er is dus sprake van afzender-manipulatie.

De spammers gokken met deze methode de lezer sneller enthousiast te krijgen. Het bericht is immers afkomstig van henzelf, wat interesse wekt voor wat er in het bericht staat. Anderzijds mikken de spammers ook op een methode waarbij de e-mail van een bekende afkomstig is, zodat mensen de e-mail eveneens sneller openen.

De meeste spam-filters hebben moeite met deze methode, aangezien het bericht van een bekende afkomstig is. Ook bevat het onderwerp vaak vertrouwde dingen, de inhoud blijft echter spam.

"SPAMfighter-oplossingen detecteren Self-Sending spam. Daardoor zijn onze klanten gegarandeerd van optimale bescherming tegen deze inventieve spamvorm", zegt Henrik Sørensen, CEO en medeoprichter van SPAMfighter. "Zeker niet alle spamfilters zijn al bestand tegen Self-Sending spam. We raden mensen dan ook aan op te passen bij het openen van e-mails van een bekende afzender."