1 min

Tags in dit artikel

, ,

Googles maildienst had gisteren last van een storing met als gevolg dat miljoenen gebruikers niet konden inloggen. Google biedt zijn excuses aan.

De storing trad vandaag rond half elf Nederlandse tijd op en duurde zo’n tweeënhalf uur. Veel gebruikers hadden last van het probleem. "We werken hard om het probleem op te lossen en bieden ons excuses aan voor het ongemak", vertelt Acacio Cruz, site reliability manager van Gmail.

Google heeft beloofd dat gebruikers die betalen voor de Google App-dienst tenminste 99,9 procent van de tijd per maand toegang hebben tot Google Mail, iets wat tot nog toe altijd gehaald is. Indien Google hier niet aan kan voldoen, ontvangt het een boete.

Overigens nam Google van de gelegenheid gebruik om zijn Google Labs-functie offlinetoegang te promoten. Met deze functie kunnen gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk e-mail offline lezen, zoeken, labelen, archiveren en opstellen. Uiteraard wordt de mail niet gesynchroniseerd met de cloud.

Wat de oorzaak van de storing precies is geweest, wil Google nog niet kwijt. "Onze technici onderzoeken nog steeds wat de oorzaak van dit probleem is", laat de zoekgigant weten. Acacio Cruz voegt eraan toe dat de storing ‘ongebruikelijk’ was.