1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft bekendgemaakt dat het volgende week dinsdag, 17 maart, een special event gaat houden waarop een voorproefje van het nieuwe iPhone OS gegeven gaat worden.

Naast iPhone OS 3.0 zal er ook een geheel nieuwe versie van de softwaredevelopmentkit (SDK) getoond worden, een ‘ver gevorderde preview van wat wij ontwikkelen’, aldus Apple. Het is vooralsnog onduidelijk welke nieuwe functies het nieuwe iPhone OS zal bevatten, maar een vorm van de langverwachte push notification-service lijkt zeer plausibel. Mogelijk laat Apple het nieuwe iPhone OS nu al aan de wereld zien zodat ontwikkelaars tijdig kunnen wennen aan nieuwe functionaliteiten van het iPhone OS en de iPhone SDK.

De aankondiging bevestigt dat Apple inderdaad werkt aan een nieuwe iPhone OS, maar schijnt ook een nieuw licht op de geruchten dat de nieuwe iPhone dit jaar uit gaat komen. Het gerucht gaat namelijk dat de nieuwe iPhone in juni, tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference, gelanceerd gaat worden.

Het special event zal plaatsvinden op dinsdag 17 maart en begint om tien uur plaatselijke tijd. Dit is om zes uur ’s avonds Nederlandse tijd. Zoals je van ons gewend bent, zal er na afloop van het event een uitgebreide samenvatting met alle ins en outs volgen.