2min

Tags in dit artikel

,

NZXT heeft een nieuwe behuizing aangekondigd. De behuizing in kwestie is de PANZERBOX en momenteel worden er voorbereidingen getroffen om de behuizing binnenkort op de markt te gaan afzetten.

Volgens het bedrijf zou de mid-tower behuizing goede prestaties kunnen leveren op het gebied van koeling. NZXT laat daarom weten dat de prestaties te vergelijken zijn met die van een full-tower behuizing. De afmetingen van de behuizing bedragen 244 mm bij 455 mm bij 455 mm. Het gaat hier respectievelijk om de breedte, de hoogte en de diepte van de PANZERBOX.

De PANZERBOX is voor het grootste gedeelte gemaakt uit het materiaal aluminium. Dit heeft voordelen voor het totale gewicht van de behuizing in verhouding met sommige andere behuizingen die gebruikmaken van zwaardere materialen. De behuizing weegt volgens de verstrekte informatie in totaal 6,4 kilogram. Volgens NZXT is de behuizing dankzij het formaat en gewicht daarom ook makkelijk mee te nemen naar LAN-party’s.

De behuizing biedt ondersteuning voor het ATX-formaat en het microATX-formaat. Dankzij een zogenaamde "removable motherboard tray" kan het moederbord betrekkelijk eenvoudig uit de behuizing gehaald worden.

In de behuizing is het volgens NZXT mogelijk om een grafische kaart te plaatsen met een maximale lengte van 26,67 cm. Vier harde schijven kunnen in de behuizing geplaatst worden en er zijn drie 5,25 inch drive bays aanwezig.

Op het gebied van koeling laat NZXT weten dat het mogelijk is om grote heatsinks te plaatsen. Het zou ook mogelijk zijn om een dubbele radiator te plaatsen wanneer er gekozen wordt om met water te koelen. De luchtkoeling wordt verzorgd door twee 190mm fans, waarvan er één aan de voorkant is geplaatst en één aan de bovenkant van de behuizing. Deze fans zijn volgens de informatie in staat om in één uur 509,6 kubieke meter lucht te verplaatsen. Tot slot is er aan de zijkant van de behuizing ruimte overgehouden voor een willekeurige 120mm fan.

Men verwacht dat de behuizing aan het einde van april op de markt zal verschijnen. Over de adviesprijzen doen verschillende geruchten de ronde. Een aantal bronnen melden dat de behuizing voor ongeveer 90 euro beschikbaar is, maar weer andere bronnen claimen dat de adviesprijs van de behuizing rond de 130 euro zal komen te liggen.