1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

PowerColor, bekend van zijn grafische kaarten, heeft onlangs laten weten dat de onderneming van plan is om een non-reference Radeon HD 4890 op de markt te brengen.

De grafische kaart in kwestie heeft een tienlaags PCB. De componenten op de grafische kaart worden gekoeld door een Zerotherm-koeler, zoals op onderstaande foto te zien is. De Zerotherm-koeler heeft in totaal vier heatpipes. Een fan die iets dieper in het midden geplaatst is zorgt voor een verkoeling van de heatsink.

Aangezien PowerColor nog bezig is met de ontwikkeling van de grafische kaart, is de informatie over technische specificaties nog beperkt. De kloksnelheden zijn nog niet officieel bekendgemaakt door PowerColor, maar bronnen verwachten dat de core van de grafische kaart actief zal zijn op 950MHz. Het geheugen zou dienst doen op een kloksnelheid van 1100MHz.

PowerColor schijnt ook met een Radeon HD 4890 bezig te zijn die door middel van water gekoeld wordt. Er zou een dergelijke variant komen die tot de LCS-serie van de onderneming behoort en die op de nog niet officieel bevestigde kloksnelheden werkt.

Het is de bedoeling dat de grafische kaart aan het einde van deze maand op de markt zal komen.