2min

Tags in dit artikel

, ,

Na build 6801, 7022, 7057 en 7068 is opnieuw een build van Windows 7 naar het internet gelekt. Ditmaal gaat het om versie 7077.

Volgens Microsoft wordt build 7077.0.090404-1255 uiteindelijk doorontwikkeld tot de RC-versie die in mei op het programma staat. Er worden in die branch dan ook geen nieuwe functies meer gebouwd, enkel bugs opgespoord en opgelost.

Wel wordt er nog volop gewerkt aan de 7105-branch die uiteindelijk leidt naar de RTM-versie van Windows 7. Hier worden nog wel functies aangepast en mogelijk toegevoegd. Overigens is de verwachting dat build 7105 ook binnenkort uitlekt.

De wijzigingen in versie 7077 van Windows 7 zijn niet bekend, maar vreemd genoeg wel die van build 7105. In build 7105 is namelijk de netwerkondersteuning verbeterd, zijn enkele programma’s nu beter compatible met Windows 7, zijn er kleine interfaceverbeteringen gemaakt en worden er meer drivers en apparaten ondersteund. Ook is de kernel verder geoptimaliseerd.

Microsoft wees er op zijn Windows 7-blog op dat het aanraadt alleen builds van Microsoft zelf te installeren, zodat ernstige problemen voorkomen kunnen worden. Ook vertelde het dat het mogelijk is om van de bèta- te upgraden naar de RC-versie, maar dat dit alleen kan via een bestandsaanpassing en dat een schone installatie aanbevolen is.

Bij de RC-versie in mei wordt vooral feedback van de upgrade van Windows Vista naar Windows 7 gevraagd. Een Windows XP-upgrade naar Windows 7 is namelijk niet mogelijk omdat Microsoft vindt dat het dan geen goede upgrade- en gebruikservaring kan garanderen. Windows XP-gebruikers kunnen dus alleen een schone installatie van Windows 7 uitvoeren.

Overigens heeft Microsoft ook te kennen gegeven in de komende weken een grote aankondiging betreffende Windows 7 de deur uit te doen. Dit meldt PC Pro aan de hand van een briefing op Microsofts hoofdkwartier in Londen.

Uit deze briefing bleek verder dat 99 procent van de top 200 belangrijkste software al compatible is met Windows 7 en dat veel Windows Vista-programma’s gewoon werken op Windows 7. Bovendien zal zakelijke Windows XP-software kunnen draaien op deze nieuwe versie van Windows dankzij Enterprise Desktop Virtualisation.

De lanceerdatum van Windows 7 staat officieel nog steeds op het programma voor oktober 2009, precies drie jaar na de lancering van Windows Vista. Echter wordt deze datum volgens Microsoft uiteindelijk bepaald door de kwaliteit van het product en kan de datum dus naar voren of achteren worden geschoven.